Logo_PPA
Psyche en zo

Psychologenpraktijk Alberink

Betrokken, oprecht, toegankelijk en een beetje anders.

Welkom

Welkom op de website van mijn praktijk! Waarschijnlijk ben je op mijn site terecht gekomen omdat je op zoek bent naar psychische hulp. Soms lijkt het alsof je leven is vastgelopen. Het lukt maar niet om vooruit te komen en je mist de afstand, de rust en het overzicht om jezelf te helpen. Oorzaken lijken onduidelijk en oplossingen onmogelijk. Je hebt iemand nodig die je helpt je leven weer op het juiste spoor te zetten. Zo iemand ben ik.

Wil je weten of ik jou kan helpen, lees dan even door. Je kunt me natuurlijk ook nu meteen mailen of bellen 06-13157191

Het aantal mensen met psychische last neemt toe. Veel mensen ervaren een hoge mate van stress en functioneren onder druk. Om je geest en lichaam dan gezond te houden, is het belangrijk dat je een behandeling krijgt die goed bij jou past. Wat voor de een goed werkt, hoeft namelijk nog niet te werken voor de ander. Als psycholoog naar de best passende aanpak.

Zorgvuldig en betrokken

Mijn cliƫnten gaan me zeer aan het hart. Je zult merken dat ik net even verder ga dan de gemiddelde therapeut. Dat ik me in jouw verhaal verdiep en mijn huiswerk goed doe. Ik neem het in mij gestelde vertrouwen serieus en handel daar ook naar. Het is mijn doel je snel weer op weg te helpen en misschien ook te helpen je eigen eigenaardigheden te accepteren.

Contractvrije psycholoog

Ik ben na mijn doctoraal aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (1997) opgeleid tot GZ-psycholoog (2003) en Eerstelijnspsycholoog. Uit onvrede over opgelegde eisen en marktontwikkelingen in de zorg heb ik er voor gekozen om mij veel ruimer en breder neer te kunnen zetten als behandelaar. Om die reden heb ik vanaf 2013 bewust geen contracten meer met zorgverzekeraars. Daardoor sta jij centraal! Mijn administratieve verplichtingen zijn hierdoor fors minder zodat ik veel meer tijd daadwerkelijk in jou kan investeren, hetgeen je terug ziet in maatwerk en langere behandelsessies. Ander voordeel voor jou is dat ik je privacygevoelige informatie niet verplicht hoef aan te leveren (diagnose informatiesysteem).

Mevr. drs. Simone H.M. Alberink

 

Intervisie en waarneming

Uiteraard neem ik deel aan intervisiegroepen en bijscholing op diverse gebieden voor het behoud van vakkennis. Vanuit dit verband is een samenwerkend en consultatief team gevormd waardoor kleine praktijken een goede waarneming/achterwacht kunnen bieden, evenals professioneel overleg en vormen van toetsing.

Seksuologie

Als psycholoog met aanvullende expertisie op het gebied van seksuologische hulpverlening en traumaverwerking, ben ik verbonden aan netwerk POINT.
POINT staat voor Psychosociale aspecten van vruchtbaarheidsproblemen: Onderzoek, Informatie, Netwerk en Training. Eind 2008 is het netwerk POINT opgericht door Universiteit Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen en Stichting Ambulante Fiom.

keuze begeleiding inspiratie acceptatie

 

Until you make
the unconscious
conscious
it will
direct your life
and you will
call it fate.

Carl Jung

 

NIP